Wernhout | straatinfo

diefstal politie meldingen

Fietsendief dankzij getuige en Buurtpreventie App aangehouden

woensdag 28 januari 2015 diefstal

Wernhout / Breda - Een alerte getuige heeft de politie dinsdag 27 januari 2015 op het spoor gezet van een fietsendief. De verdachte, een 74-jarige Bredanaar, werd daarna met hulp van een lid van de buurtwacht Rijsbergen omstreeks 20.00 uur, op de Heilaarstraat in Breda aangehouden.

Een 44-jarige vrouw uit Wernhout deed aangifte. Zij vertelde dathaar zoom zijn fiets nabij het tankstation aan de Wernhoutseweg had gestald.Daar had hij de bus naar Breda genomen. Bij terugkomst zag hij dat, ondanks dathij zijn fiets met twee sloten had beveiligd, was gestolen. Een getuige verteldehem dat hij gezien had dat een oudere man de fiets had weggenomen. De dader hadde fiets ingeladen en was weggereden in een Citroen Picasso. De getuige had ooknog een deel van het kenteken opgenomen.
App Buurtpreventie

Het kenteken werd via een app in een bericht doorgegeven aan deBuurtpreventie in Rijsbergen. Een van de leden daarvan zag dinsdagavond debedoelde auto rijden. Hij belde de politie en bleef zijn positie doorgeventotdat de agenten ter plaatse waren. De verdachte bekende de fietsdiefstal. Hijhad het rijwiel al verkocht . De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Soortgelijke berichten

Fietsendief aangehouden
Aalten dinsdag 04 november 2014

Fietsendief aangehouden
Utrecht dinsdag 08 oktober 2013

Fietsendief aangehouden
Zaltbommel vrijdag 17 mei 2013

Fietsendief opgespoord
Utrecht maandag 15 juni 2015

Fietsendief aangehouden
Leeuwarden vrijdag 17 mei 2013

Fietsendief aangehouden
Alkmaar donderdag 09 oktober 2014

Fietsendief betrapt
Zutphen maandag 03 november 2014

Fietsendief aangehouden
Enschede dinsdag 19 maart 2013

Fietsendief aangehouden
Wageningen woensdag 05 juni 2013

Fietsendief aangehouden
Breda dinsdag 22 september 2015

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio